Ρυζόγαλο

    Υλικά

     300γρ. ρύζι για σούπα (γλασέ)
    750ml.  νερό
    1 πρέζα αλάτι
    1500ml. γάλα

    1 βανίλιες
    280γρ. ζάχαρη
    70γρ. corn Flour η νισεστέ

    Εκτέλεση

    1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι, το αφήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό, προσοχή να μην μας κολλήσει το ρύζι,
    2. Μόλις έχει πιει το νερό βάζουμε το γάλα (κρατάμε λίγο σε ένα ποτηράκι) και τι ζάχαρη ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά,
    3. μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώσουμε αρκετά το μάτι και ανακατεύουμε συνεχεία για να μην μας κολλήσει.
    4. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο (δοκιμάζουμε λίγο) διαλύουμε το corn flour στο γάλα που είχαμε φυλάξει μαζί με τις βανίλιες (προσοχή το γάλα πρέπει να είναι κρύο αλλιώς το corn flour θα σβολιάσει)
    5. και το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ανακατεύοντας διαρκώς.
    6. μοιράζουμε σε 8-10 μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα βάλουμε ψυγείο

    Σερβίρουμε κρύο ή ζεστό πασπαλίζοντας με τριμμένη κανέλα

    Την συνταγή μας την έστειλε ο χρήστης Qbrain

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.