
- 8 Νοεμβρίου 2017
- 0 Μου Αρέσει
- 538 Προβολή

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα)
550 γρ. σέλινο
300 γρ. πράσο
120 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 λεμόνια
1 αυγό
800 ml. νερό
10 γρ. αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για να ζεματίσουμε το σέλινο
2. Κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι, βγάζουμε το σέλινο από το νερό που βράζει και το κόβουμε και αυτό
3. Στην χύτρα μας βάζουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσο να σοκαριστούν λίγο
4. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε και αυτό για λίγο, κόβουμε τα σέλινα σε πιο μικρά κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στη χύτρα
5. Προσθέτουμε και το νερό το αλάτι το πιπέρι κλίνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σβήνουμε την εστία, αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά
6. Ανοίγουμε την χύτρα και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
7. Προσθέτουμε και το αυγολέμονο και το φαγητό μας είναι έτοιμο
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.