Χοιρινό με σέλινο, αυγολέμονο

    Υλικά:

    1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα)

    550 γρ. σέλινο

    300 γρ. πράσο

    120 ml. ελαιόλαδο

    1 κρεμμύδι

    2 λεμόνια

    1 αυγό

    800 ml. νερό

    10 γρ. αλάτι, λίγο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1.    Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για να ζεματίσουμε το σέλινο

    2.    Κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι, βγάζουμε  το σέλινο από το νερό που βράζει και το κόβουμε και αυτό

    3.    Στην χύτρα μας βάζουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσο να σοκαριστούν λίγο

    4.    Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε και αυτό για λίγο, κόβουμε τα σέλινα σε πιο μικρά κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στη χύτρα

    5.    Προσθέτουμε και το νερό το αλάτι το πιπέρι κλίνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά  σβήνουμε την εστία, αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά

    6.    Ανοίγουμε την χύτρα και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο

    7.    Προσθέτουμε και το αυγολέμονο και το φαγητό μας είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.