
- 3 Μαΐου 2015
- 0 Μου Αρέσει
- 207 Προβολή

Υλικά
1½ κιλό σπανάκι
80 ml ελαιόλαδο
250 γρ. κρεμμύδια ξερά
50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι .Πιπέρι
250 ml. Ζωμό κρέατος
½ κουταλάκι σόδα φαγητού
½ ματσάκι άνηθο
¼ ματσάκι δυόσμο
Εκτέλεση
- Κόψτε τα φύλα και κρατήστε τα βλαστάρια από το σπανάκι
- Τα φύλα μπορείτε να τα κρατήσετε για κάποιο άλω φαγητό σε μια σακούλα καλά κλισμένα στο ψυγείο.
- Πλύνετε τα βλαστάρια από τα σπανάκια καλά σε μπόλικο νερό μαζί με την σόδα φαγητού.
- Βράστε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό μαζί με αλάτι και ζεματήστε τα βλαστάρια για 5-7 λεπτά
- Αποσύρετε από την φωτιά και ξεπλύνετε με κρύο νερό τα βλαστάρια, βάλτε τα να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι
- Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (αφού τα έχουμε πρώτα καθαρίσει και πλύνει καλά) και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
- Προσθέτουμε τα βλαστάρια, το ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας χωρίς να βάλουμε το καπάκι για να μην χάσουν το χρώμα τους.
- 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά άνηθο, δυόσμο.
- Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και σκόρδο (κάτι σαν το τζατζίκι χωρίς αγγούρι). Η με λεμόνι
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.