
- 25 Σεπτεμβρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 296 Προβολή

Υλικά για τη ζύμη
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 / 4 κούπας βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλάκια Μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για γέμιση
3 αυγά
2 κουταλιές μέλι
1/4 κούπας βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το μέλι, το μείγμα από το αυγό και τη ζάχαρη , και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά . Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι έως ότου η ζύμη να μην κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα. Τα καλύπτουν με πλαστική μεμβράνη για να παραμείνει ζεστό. Χρησιμοποιώντας αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε τις ζύμες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το μέλι, και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τη κρέμα. Συνεχίζουμε το ίδιο και για τα άλλα τρία φύλλα. Το πέμπτο φύλλο το θρυμματίζουμε και το βάζουμε πάνω στο κέικ.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.