Τούρτα Μελιού (Μεντόβικ)

    Υλικά για τη ζύμη

    1 κούπα ζάχαρη

    2 αυγά

    1 / 4 κούπας βούτυρο

    2 κουταλιές μέλι

    2 κουταλάκια  Μπέικιν πάουντερ

    3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Υλικά για γέμιση

    3 αυγά

    2 κουταλιές μέλι

    1/4 κούπας βούτυρο

    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

    Εκτέλεση Συνταγής
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το μέλι, το μείγμα από το αυγό και τη ζάχαρη , και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά . Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι έως ότου η ζύμη να μην κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα. Τα καλύπτουν με  πλαστική μεμβράνη  για να παραμείνει ζεστό. Χρησιμοποιώντας αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε τις ζύμες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το μέλι, και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι  να πάρει βράση και πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τη κρέμα. Συνεχίζουμε το ίδιο και για τα άλλα τρία φύλλα. Το πέμπτο φύλλο το θρυμματίζουμε και το βάζουμε πάνω στο κέικ.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.