
- 16 Μαρτίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 215 Προβολή

Υλικά
1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε λωρίδες
3 καρότα
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά πράσινη
200 γρ μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγη βετζέτα
2 φύλλα δάφνης
2 πορτοκάλια στυμμένα
3 κουταλιές αλεύρι
150 μλ κρασί
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την τηγανιά χρειαζόμαστε 2 τηγάνια. Στο πρώτο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρέας μόνο του, για να γίνει πιο μαλακό κα να κρατάει τα υγρά του.
Μόλις τσιγαριστεί και πάρει χρώμα τα βάζουμε σε ένα ταψάκι χωρίς τα ζουμιά του.
Στο δεύτερο τηγάνι, σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε κόψει σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και έπειτα προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Σβήνουμε τα λαχανικά με το κρασί και μετά από 1-2 λεπτά τα μεταφέρομε στο ταψάκι μαζί με τα ζουμιά τους.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεα προσθέτουμε λίγο κρασί και λίγο νεράκι.
Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και το ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.