
- 23 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 279 Προβολή

Υλικά
1.κιλο σπανάκι φρέσκο
300γρ.Φασόλια ξερά
1. Πιπεριά Φλωρίνης
2. Μέτρια Κρεμμύδια ξερά
3. Κρεμμυδάκια φρέσκα
2. κ. γλυκού άνιθο
1. Λεμονί
190γρ.Ελαιολαδο
400γρ.Νερο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά. Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 15-20 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια, σοτάρουμε για λίγο προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, όταν μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε τα φασόλια, το νερό, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες , το αλάτι, πιπέρι, άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20-25λεπτα.Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.