Ρεβανί

     

    Υλικά

    250γρ. αλεύρι

    200γρ. σιμιγδάλι ψιλό

    300γρ. ζάχαρη

    12 τεμ. αυγά

    20γρ. μπέκιν πάουντερ

    Βανίλια λίγο

    Χυμός  και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

    Αμυγδαλόψιχα

    Εκτέλεση

    1. Χτυπάμε σ’ ένα σκεύος τ’ ασπράδια μαρέγκα.
    2. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς με σύρμα.
    3. Στη συνέχεια
    4. Ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας πάλι με το σύρμα.
    5. Σ’ ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέκιν, το ξύσμα και τη βανίλια.
    6. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο προηγούμενο σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
    7. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.
    8. Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
    9. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
    10. ετοιμάζουμε το σιρόπι που αποτελείται από 2 κιλά ζάχαρη 2 κιλά νερό 1 ξύλο κανέλα.
    11. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε το ρεβανί αφού πρώτα το έχουμε κόψει στα κομμάτια που θέλουμε.
    12. Τέλος αφού κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα       
    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.