
- 25 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 275 Προβολή

Υλικά
250γρ. αλεύρι
200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300γρ. ζάχαρη
12 τεμ. αυγά
20γρ. μπέκιν πάουντερ
Βανίλια λίγο
Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σ’ ένα σκεύος τ’ ασπράδια μαρέγκα.
- Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς με σύρμα.
- Στη συνέχεια
- Ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας πάλι με το σύρμα.
- Σ’ ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέκιν, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο προηγούμενο σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.
- Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
- Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- ετοιμάζουμε το σιρόπι που αποτελείται από 2 κιλά ζάχαρη 2 κιλά νερό 1 ξύλο κανέλα.
- Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε το ρεβανί αφού πρώτα το έχουμε κόψει στα κομμάτια που θέλουμε.
- Τέλος αφού κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.