
- 24 Ιουνίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 393 Προβολή

Υλικά
200γρ σιμιγδάλι
2 κουταλακια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150γρ. αλεύρι
250γρ. ζάχαρη
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
300ml.γαλα
100γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
5 αυγά
2 τμε. Βανίλιες
Υλικά για το σιρόπι
700γρ.νερο
700γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού ξινό
100γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέσα στο καζανάκι του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά για λίγο ακόμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 24×35 στρώνουμε το μειγμα καλά και το βάζουμε στο φούρνο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οc για 25-30 λεπτά.
- Όταν είναι έτυμο το ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε το κρύο γάλα και σιροπιάζουμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 ώρες και μετά το κόβουμε και σερβίρουμε με παγωτό
Εκτέλεση για το σιρόπι
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 6-7 λεπτά.
- Στην μέση του βρασμού ρίχνουμε το βούτυρο και το ξυνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.