Πάβλοβα

    Δεξιοτεχvία: Ετοιµασίας πάβλοβας 
    Η πάβλοβα δηµιουργήθηκε προς τιµή της 
    Ρωσίδας πρώτης χορεύτριας Άννας Πάβλοβα, 
    όταν επισκέφτηκε την Αυστραλία και τη
    Νέα Ζηλανδία το 1920.

    Η τέλεια πάβλοβα είναι 
    τραγανιστή απ’ έξω και µαλακιά, σχεδόν
    µαστιχωτή από µέσα. 
    Καντε Click στην εικόνα για μεγέθυνση
    6 Μερίδες 
    βούτυρο για επάλειψη 
    ασπράδια 4 αυγών 
    225 γραµ. ζάχαρη ψιλή 
    1 κ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί 
    1 κ. γλυκού κορνφλόουρ 
    Για τη γέµιση 
    175 ml κρέµα γάλακτος 
    1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη 
    1 κ. σούπας Μαρσάλα ή ξηρό τσέρι 
    250 γραµ τυρί µασκαρπόνε 
    100 γραµ φράουλες 
    100 γραµ βατόµουρο 
    1 ώριµο ροδάκινο σε φέτες  
    Εκτέλεση
    1) Πρoθερμάνετε το φούρνο στους 130°C. 
    Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί και καλύψτε το µε 
    λαδόκολλα. Έχοντας σαν οδηγό µια πιατέλα, 
    σχεδιάστε ένα κύκλο διαµέτρου 23 εκ.
    2) Χτυπήστε τα ασπράδια µέχρι να πήξουν. 
    3) Σταδιακά, προσθέστε και χτυπήστε την ψιλή 
    ζάχαρη, µια κουταλιά κάθε φορά, µέχρι να γίνει ένα 
    γυαλιστερό, ελαφρύ µείγµα. Ανακατεύοντας απαλά, 
    προσθέστε το ξίδι και το κορνφλάουρ. 
    4) Βάλτε τη µισή µαρέγκα στο εσωτερικό του κύκλου 
    που έχετε σχεδιάσει ρίξτε µεγάλες κουταλιές από 
    την, υπόλοιπη µαρέγκα πάνω και κυρίως στην 
    περιφέρεια του κύκλου, ωστε να σχηµατιστεί ένα 
    ψηλό χειλος. 
    5) Ψήστε τη στο κέντρο του φούρνου. Μετά από 5′, 
    χαµηλώστε τη θερμοκρασια του φούρνου στους 
    120°C. Ψήστε για 50′ ακόµα και σβήστε το φούρνο. 
    Αφήστε τη µαρέγκα στο φούρνο για 3 ώρες 
    τουλάχιστον ή όλο το Βράδυ. Βάλτε τη πάνω στη 
    σχάρα και αφαιρέστε τη λαδόκολλα. Τοποθετήστε 
    την πάβλοβα σε µια πιατέλα. 
    6) Ετοιµάστε τη γέµιση: Χτυπήστε την κρέµα 
    γάλακτος µε τη ζάχαρη και προσθέστε το Μαρσάλα η 
    το τσέρι και το τυρί βάλτε τη γέµιση µε το κουτάλι 
    στην παβλοβα και τοποθετήστε από πάνω τα φρούτα 
    σε σωρό. Διατυρήστε την κρύα, αλλά αφήστε την 
    εκτός ψυγείου πρίν τη σερβίρετε. 
    Μικρά µυστικά για τη µαρέγκα 
    Η Θερµοκρασία του φούρνου πρέπει, να είναι 
    χαµηλή για να ψηθεί η µαρέγκα αργά. 
    Χρησιμοποιήτε αυγά σε θερµοκρασία δωµατίου. 
    Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα 
    πεντακάθαρο µπολ. 
    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.