
- 18 Φεβρουαρίου 2014
- 0 Μου Αρέσει
- 690 Προβολή

Υλικά
1000γρ. μοσχάρι σπάλα
250γρ. ντομάτα τριμμένη
100ml.ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
¼ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
100ml. κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο
3. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε και αυτό
4. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
5. Ρίχνουμε και λίγο νερό, περίπου 250ml. Ανακατεύουμε και κλίνουμε την χύτρα
6. Αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα μας
7. Κλίνουμε την εστία και το αφήνουμε επάνω στην φωτιά για άλλα 8-10 λεπτά
8. Ανοίγουμε το καπάκι όταν μας το επιτρέπει η χύτρα και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία. Ακολουθεί βίντεο
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.