
- 2 Μαΐου 2013
- 0 Μου Αρέσει

Υλικά :
1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
λαδόξιδο ή λαδολέμονο
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα
Μαρουλόφυλλα
1 πιπεριά
Μαύρες ελιές
Εκτέλεση :
- Πλένουμε και τρυπάμε τις μελιτζάνες με πιρούνι σε διάφορα μέρη και τις ψήνουμε στον φούρνο ωσότου μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα. Αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε με δυο μαχαίρια, όπως τον κιμά, σε κομματάκια. Τις ραντίζουμε με λαδόξιδο ή με λαδολέμονο.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, 1 ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα, αφού αφαιρέσουμε την φλούδα και τους σπόρους και την κόψουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
- Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα σε πιατέλα, στρωμένη με μαρουλόφυλλα και την γαρνίρουμε με πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια, και με ελιές.
Καλή επιτυχία.
Μερικά μυστικά του The Cook
Όταν ψηθούν η μελιτζάνες της καθαρίζουμε αμέσως κάτω από κρύο νερό για να μένουν άσπρες και να μην σκουρύνουν. Το σκόρδο αν το ψήσουμε έχει πιο ήπια και νόστιμη γεύση
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.