
- 13 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 334 Προβολή

Υλικά
Βούτυρο 250γρ.
Ζάχαρη 300γρ.
Αυγά 5 τεμ.
Αλεύρι 450γρ.
Γάλα 80γρ.
Λεμόνι 40ml.
Μπέικιν πάουντερ 2 ½ κ. γλυκού
Αλάτι ½ κ. γλυκού
Ξύσμα λεμονιού 1 κ. γλυκού
Εκτέλεση
Στο καζανάκι του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα και να ασπρίσει το χρώμα του. Στην συνέχεα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα, κατά διαστήματα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ώστε να ενσωματωθούν καλά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, τα αναμιγνύουμε με μια μαρίζ (κουτάλα πλαστικά σαν σπάτουλα). Βουτυρώνουμε & αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24×24 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο ταψί μας το στρώνουμε και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, για 55΄λεπτά
Συμβουλή μας
Μπορείτε να κάνετε ένα γλάσο λεμόνι και να το περιχύσετε
Υλικά
Άχνη ζάχαρη: 8 κουταλιές σούπας
Χυμό λεμονιού: 5-7 κουταλάκια τσαγιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λεμόνι με τη ζάχαρη να γίνουν ένας πολτός και το ρίχνουμε πάνω από το κέικ
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.