
- 15 Ιουνίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 591 Προβολή

Υλικά
1.κιλό κιμά (χοιρινό κατά προτίμηση)
6 φέτες ψωμί
½ κρεμμύδι
2 κουταλάκια γλυκού δυόσμος φρέσκος
1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 αυγό
Υλικά για το ρύζι
250γρ. ρύζι μπασμάτι
1 ½ λίτρο νερό
1 κουταλάκια γλυκού αλάτι
Υλικά για την σάλτσα ντομάτας
500γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
Λίγο κανέλα
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια μπασινα βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί αφού το έχουμε πρώτα βρέξει και στύψει
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κρεμμύδι, αβγό, δυόσμο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά και τον αφήνουμε να καθίσει για 5-6 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει, πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα και μέγεθος ενός καρυδιού και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές για 5-6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Αφού ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι που τηγανίζαμε τα κεφτεδάκια την ντομάτα, αλάτι και λίγο κανέλα. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε μέσα τους κεφτέδες.
- Βράζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Και τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ λίτρο νερό να βράσει προσθέτουμε το αλάτι και όταν βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι.
- ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
- 10. Σουρώνουμε το ρύζι και είναι έτοιμο.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο Βίντεο.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.