Καρυδόπιτα

     

    Υλικά :

    8 αυγά

    330 γρ. καρύδι τριμμένο

    325 γρ. φρυγανιά τριμμένη

    100 γρ. αλεύρι

    350 γρ. ζάχαρη

    15 γρ. κανέλα σε σκόνη

    3 τεμάχια ή 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

    2 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο

    40 γρ. Μπέικιν πάουντερ

     Υλικά για σιρόπι :

    700 γρ. νερό

    1000 γρ. ζάχαρη

    100 γρ. γλυκόζη

    100 γρ. κακάο

    Εκτέλεση :

    Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και να φουσκώσουν. Στην συνέχεια σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα Μαρίζ ή με το χέρι μας όλα τα υλικά, να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Αδειάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο διαστάσεων 25×33 και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 45-50 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

    Εκτέλεση για το σιρόπι :

    Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το κακάο και το κονιάκ μέσα σε μια κατσαρολίτσα τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε το κονιάκ και το κακάο ανακατεύουμε και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία σιροπιάζουμε.

    Καλή επιτυχία.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.