Γλυκόξινα ρολά μόσχου

     

    Υλικά

    4 λωρίδες µοσχάρι για ρολό,

    600 γρ. κρεµµυδάκια,

    75 γρ. σταφίδα σουλτανίνα,

    1 ποτηράκι ρούµι,

    1 κουταλάκι ξύδι από κόκκινο κρασί,

    4 κουταλιές µουστάρδα,

    ένα ματσάκι µαϊντανό,

    αλάτι, πιπέρι. 

    Εκτέλεση 

    Βάλτε τη σταφίδα σουλτανίνα να ποτιστεί στο ρούµι για
    τουλάχιστον 1Ο λεπτά. Στο µεταξύ βράστε τα κρεµµυδάκια
    για 5 λεπτά σε καυτό νερό και αφαιρέστε τον πρώτο φλοιό.
    Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε τα κρεµµυδάκια, τη σταφίδα
    καλά στυµµένη, το ξύδι, 250 ml νερό και µία πρέζα αλάτι.
    Βράστε τα όλα και χαµηλώστε τη φωτιά αφήνοντάς τα να
    σιγοβρόοουν µέχρι να πιουν το νερό τους (15- 20 λεπτά περίπου).

     Ανάψτε τα κάρβουνα εγκαίρως, ώστε να είναι έτοιµα για το
    ψήσιµο των ρολών. Ανοίξτε τις λωρίδες στη µέση, αλείψτε τις
    µε τη µουστάρδα, πασπαλίστε µε το µαϊντανό ψιλοκοµµένο
    και λίγο πιπέρι. Προσθέστε το μίγμα με τις σταφίδες και τα κρεμμυδάκια

    που έχουμε βράσει και τέλος βάλτε λίγο  αλάτι. Τυλίξτε τις λωρίδες
    σε ρολό και δέστε τις µε νήµα µαγειρικής.

     Ψήστε τα ρολά για 8-10 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα αρκε-
    τές φορές. Γαρνίρειε το πιάτο του φαγητού µε  κρεµµύδι
    κομένο σε χοντρές φέτες και ψημένο στα κάρβουνα,   τοποθετήστε στο
    κέντρο τα ρολά και σερβίρετε τα ζεστά. 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.