
- 28 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 176 Προβολή

Υλικά
4 λωρίδες µοσχάρι για ρολό,
600 γρ. κρεµµυδάκια,
75 γρ. σταφίδα σουλτανίνα,
1 ποτηράκι ρούµι,
1 κουταλάκι ξύδι από κόκκινο κρασί,
4 κουταλιές µουστάρδα,
ένα ματσάκι µαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάλτε τη σταφίδα σουλτανίνα να ποτιστεί στο ρούµι για
τουλάχιστον 1Ο λεπτά. Στο µεταξύ βράστε τα κρεµµυδάκια
για 5 λεπτά σε καυτό νερό και αφαιρέστε τον πρώτο φλοιό.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε τα κρεµµυδάκια, τη σταφίδα
καλά στυµµένη, το ξύδι, 250 ml νερό και µία πρέζα αλάτι.
Βράστε τα όλα και χαµηλώστε τη φωτιά αφήνοντάς τα να
σιγοβρόοουν µέχρι να πιουν το νερό τους (15- 20 λεπτά περίπου).
Ανάψτε τα κάρβουνα εγκαίρως, ώστε να είναι έτοιµα για το
ψήσιµο των ρολών. Ανοίξτε τις λωρίδες στη µέση, αλείψτε τις
µε τη µουστάρδα, πασπαλίστε µε το µαϊντανό ψιλοκοµµένο
και λίγο πιπέρι. Προσθέστε το μίγμα με τις σταφίδες και τα κρεμμυδάκια
που έχουμε βράσει και τέλος βάλτε λίγο αλάτι. Τυλίξτε τις λωρίδες
σε ρολό και δέστε τις µε νήµα µαγειρικής.
Ψήστε τα ρολά για 8-10 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα αρκε-
τές φορές. Γαρνίρειε το πιάτο του φαγητού µε κρεµµύδι
κομένο σε χοντρές φέτες και ψημένο στα κάρβουνα, τοποθετήστε στο
κέντρο τα ρολά και σερβίρετε τα ζεστά.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.