Αρνίσια σουβλάκια Οριεντάλ

    Υλικά

    600 γρ. αρνίσιο ψαχνό,
    2 κρεμμύδια,

    1 ποτήρι λευκό κρασί,
    5 κομμάτια τζίντζερ,

    1 σκελίδα σκόρδο,
    ένα κλαδάκι μαϊντανό,

    θυμάρι, μαντζουράνα,
    2 φύλλα δάφνης,

    3 γαρίφαλα,

    1 κουταλάκι κάρι,
    παρθένο ελαιόλαδο,
    αλάτι, πιπέρι σε κόκκους. 

    Εκτέλεση

     Ετοιμάστε μια μαρινάτα διαλύοντας το κρασί σε λίγο λάδι

    και αναμειγνύοντας τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα φύλλα

    δάφνης, τα γαρίφαλα, τη σκελίδα σκόρδο, το τζίντζερ, το
    κάρι, το πιπέρι και μία πρέζα αλάτι. Αφήστε τα να μαριναρι-
    σταύν για 6 ώρες με το αρνίσιο ψαχνό κομμένο σε κομμάτια
    όμοιου μεγέθαυς.

    Κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες και φτιάξτε τα σουβλάκια,

    εναλλάσσοντας το αρνίσιο κρέας με φέτες κρεμμυδιού.
    Βάλτε τα να ψηθούν στην καυτή σχάρα για 1Ο λεπτά, γυρίζο-
    ντάς τα κατά διαστήματα. Σερβίρετε με την πικάντικη σάλτσα
    γιαουρτιού. 

    Πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
    300 ml γιαούρτι, 1/2 λεμόνι, 1 σκελίδα σκόρδο,
    1 κουταλιά φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη,1 πράσινη πιπερίτσα, αλάτι.

    Ανακατέψτε το γιαούρτι με το σουρωμένο χυμό λεμονιού, τη
    μέντα, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη και το σκόρδο κοπανισμένο.
    Τέλος, προσθέστε αλάτι. 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.