
- 28 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 225 Προβολή

Υλικά
600 γρ. αρνίσιο ψαχνό,
2 κρεμμύδια,
1 ποτήρι λευκό κρασί,
5 κομμάτια τζίντζερ,
1 σκελίδα σκόρδο,
ένα κλαδάκι μαϊντανό,
θυμάρι, μαντζουράνα,
2 φύλλα δάφνης,
3 γαρίφαλα,
1 κουταλάκι κάρι,
παρθένο ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι σε κόκκους.
Εκτέλεση
Ετοιμάστε μια μαρινάτα διαλύοντας το κρασί σε λίγο λάδι
και αναμειγνύοντας τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα φύλλα
δάφνης, τα γαρίφαλα, τη σκελίδα σκόρδο, το τζίντζερ, το
κάρι, το πιπέρι και μία πρέζα αλάτι. Αφήστε τα να μαριναρι-
σταύν για 6 ώρες με το αρνίσιο ψαχνό κομμένο σε κομμάτια
όμοιου μεγέθαυς.
Κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες και φτιάξτε τα σουβλάκια,
εναλλάσσοντας το αρνίσιο κρέας με φέτες κρεμμυδιού.
Βάλτε τα να ψηθούν στην καυτή σχάρα για 1Ο λεπτά, γυρίζο-
ντάς τα κατά διαστήματα. Σερβίρετε με την πικάντικη σάλτσα
γιαουρτιού.
Πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
300 ml γιαούρτι, 1/2 λεμόνι, 1 σκελίδα σκόρδο,
1 κουταλιά φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη,1 πράσινη πιπερίτσα, αλάτι.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το σουρωμένο χυμό λεμονιού, τη
μέντα, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη και το σκόρδο κοπανισμένο.
Τέλος, προσθέστε αλάτι.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.