Τηγανιά χοιρινή κρασάτη

    Υλικά:

    1 κιλό χοιρινό από σπάλα

    150 γρ ρετσίνα

    90 γρ ελαιόλαδο


    1 λεμόνι

    Ρίγανη

    Αλάτι

    Για το ρύζι:

    300 γρ ρύζι μπασμάτι

    1 ½ λίτρο νερό

    Αλάτι

    50 γρ φρέσκο βούτυρο

    Εκτέλεση:

    Πλένουμε το κρέας το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει

    Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρέας, το αφήνουμε να αρχίσει να ασπρίζει

    Προσθέτουμε την ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει χωρίς καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία

    Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο

    Αφήνουμε να τηγανιστεί μέχρι να πάρει χρώμα

    Σβήνουμε με το λεμόνι και είναι έτοιμο

    Για το ρύζι:

    Βάζουμε μια κατσαρόλα με το νερό να βράσουν και προσθέτουμε το αλάτι

    Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 8-10 λεπτά

    Το σουρώνουμε και κρυώνουμε με λίγο νερό

    Ρίχνουμε το βούτυρο στο κατσαρολάκι και μετά το ρύζι και είναι έτοιμο

    Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.

     

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.