
- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 3 Μου Αρέσει
- 551 Προβολή

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό από σπάλα
150 γρ ρετσίνα
90 γρ ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Για το ρύζι:
300 γρ ρύζι μπασμάτι
1 ½ λίτρο νερό
Αλάτι
50 γρ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει
Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρέας, το αφήνουμε να αρχίσει να ασπρίζει
Προσθέτουμε την ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει χωρίς καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία
Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο
Αφήνουμε να τηγανιστεί μέχρι να πάρει χρώμα
Σβήνουμε με το λεμόνι και είναι έτοιμο
Για το ρύζι:
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το νερό να βράσουν και προσθέτουμε το αλάτι
Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 8-10 λεπτά
Το σουρώνουμε και κρυώνουμε με λίγο νερό
Ρίχνουμε το βούτυρο στο κατσαρολάκι και μετά το ρύζι και είναι έτοιμο
Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.