
- 11 Απριλίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 660 Προβολή

Υλικά
200 γρα. Νερό
330 γρα. Χυμό πορτοκάλι
300 γρα. Σπορέλαιο
18 γρα. Μαγιά
2 ½ κουτ, γλυκού Ζάχαρη
1 πρέζα Αλάτι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
3,5 κουτ. Κακάο σκόνη
1 κιλό Αλεύρι
Υλικά για το σιρόπι
700 γρα, Ζάχαρη
850g Νερό
100 γρα, Γλυκόζη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα πορτοκάλι, το νερό και τη μαγιά
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός την κανέλα το γαρύφαλλο και το κακάο
- Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι
- Στην αρχή ανακατεύουμε με μία κουτάλα και μετά με το χέρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα
- Το χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρει στο ένα προσθέτουμε την κανέλα το γαρύφαλλο και το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
- Το άσπρο κομμάτι το ανοίγουμε σε φύλλο επάνω στον πάγκο με τον πλάστη
- Το κομμάτι με το κακάο αν θέλουμε το χωρίζουμε σε δύο μέρει και το ένα το ανοίγουμε φύλλο
- Και κάνουμε ροξάκια ή κάνουμε ένα μπαστούνι και το βάζουμε μέσα και κάνουμε τα κλασικά Ροξάκια
- Αφού φτιάξουμε τα μπαστουνάκια με το άσπρο και καφέ μείγμα τα κόβουμε σε πάχος περίπου ενάμιση πόντο και τα τοποθετούμε σε ταψί
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά στους 185 με 200 βαθμούς
- αφού ψηθούν τα σιροπιάζουμε και τα αφήνουμε στο σιρόπι για 20 με 25 λεπτά
- τα βγάζουμε σε ένα δίσκο και τα Ροξάκια μας είναι έτοιμα
- Το σιρόπι το έχουμε κάνει πιο μπροστά και είναι κρύο και τα Ροξάκια μας είναι καυτά.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.