Πασχαλινά αυγά

Αύριο Μ. Πέμπτη και σίγουρα θα βάψετε αυγά όπως κάνουμε κάθε χρόνο για το έθιμο του Πάσχα. Να πούμε λοιπόν μερικά μυστικά για να μην σας σπάνε τα αυγά όταν τα βράζετε για να τα βάψετε.

  1. Τα αυγά που θέλετε να βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Βγάλτε λοιπόν τα αυγά από το ψυγείο και αφήστε τα έξω για 4-5 ώρες
  3. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και μπόλικο αλάτι, το αλάτι θα τα βοηθήσει να μην σπάσουν
  4. Να προτιμήσετε τα αυγά που θα βάψετε να είναι άσπρα και όχι τα καφέ γιατί τα χρώματα στα άσπρα αυγά  βγαίνουν πολύ καλύτερα
  5. Μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας και με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  1. Αφού έχουμε βράση τα αυγά και έχουν κρυώσει αρκετά βάζουμε σε ένα μπολ 400γρ ζεστό νερό
  2. 4 κουταλιές της σούπας ξύδι άσπρο και τα ανακατεύουμε
  3. 35 σταγόνες χρώματος που επιθυμούμε και ανακατεύουμε καλά
  4. Βάζουμε 4 αυγά μαζί και τα αφήνουμε για 4 λεπτά
  5. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα χρώματα που θέλουμε να βάψουμε, κάνοντας διαφόρους συνδυασμούς

Δείτε και τα δικά μας   

ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!
@TheCookGR

    Μπορεί να σου αρέσει επίσης

    Αφήστε μια απάντηση

    The Cook
    Επισκόπηση απορρήτου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.