Κουλουράκια Πορτοκάλι Νηστίσιμα με σταγόνες κουβερτούρας

    Υλικά

    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

    1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

    1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

    ½ κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού

    ¼ κουταλάκι γλυκού αμμωνία

    1 κούπα αραβοσιτέλαιο

    2 βανίλια

    80. γραμμάρια κουβερτούρα

    4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσης

    Εκτέλεση

    1.    Σε μια μπασίνα (λεκάνη) βάζουμε το ξύσμα, τον χυμό, την σόδα και την αμμωνία

    2.    Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την ζάχαρη και την βανίλια

    3.    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά ακόμα

    4.    Αφαιρούμε τον αυγοδάρτη και ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας το αλεύρι

    5.    Το ζυμάρι μας πρέπει να είναι ένα μαλακό ζυμάρι που να πλάθετε εύκολα σε ότι σχήμα θέλουμε π.χ. σμυρναίικα στριφτά κουλουράκια η με κουπάτ.

    6.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 160-170 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

              Καλή επιτυχία  

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική