
- 21 Δεκεμβρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 244 Προβολή

ΥΛΙΚΑ
1 γαλοπούλα
250 γρ. κιμάς μόσχου
200γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού κάστανα λίγο βρασμένα και κομμένα
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
¼ φλ. τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 φλ. τσαγιού νερό η ζωμό
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 ξυλάκι κανέλλα
Αλάτι πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά η κρουτόν
1 μήλο φιρίκι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε τη γαλοπούλα. Αφαιρούμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε
2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι τον κιμά και τα εντόσθια. Σβήνουμε με το κρασί
3. Προσθέτουμε τα κάστανα το κουκουνάρι τις σταφίδες, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και το νερό η ζωμό
4. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να γίνει ο κιμάς
5. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να μην κολλήσει η γέμιση
6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη για να απορροφήσει τα υγρά
7. Σε ένα μπόλ βάζουμε λίγο βούτυρο 50-60 γρ. και 1 κουταλιά μουστάρδα, λίγο πιπέρι, αναμειγνύουμε καλά
8. Αλείφουμε την γαλοπούλα καλά από μέσα και εξωτερικά ανασηκώνοντας την πέτσα προσεκτικά για να αλείψουμε και από κάτω
9. Γεμίζουμε. Τοποθετούμε το φιρίκι στο άνοιγμα και ράβουμε
10. Καλύπτουμε με λαδόκολλα που έχουμε αλιέψει με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180-200 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου ανάλογα με το βάρος της γαλοπούλας (για κάθε κιλό περίπου 1 ώρα ψήσιμο)
11. Αφαιρούμε την λαδόκολλα 30-45 λεπτά πριν βγάλουμε τη γαλοπούλα αλείφουμε με λίγο βούτυρο ακόμα και την αφήνουμε να ροδίσει καλά.
Καλή επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.