Σουφλέ με ψωμί του τοστ κασέρι και πατάτα

    Υλικά :

    400 γρ. κασέρι

    16-18 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

    350 ml γάλα

    4 αυγά

    2 πατάτες μετρίου μεγέθους 

    50 γρ. βούτυρο

    Αλάτι

    Μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση :

    1.    Περνούμε ένα ταψί διαμέτρου 28×34 και το αλείφουμε με το βούτυρο

    2.    Τοποθετούμε τις φέτες του τοστ μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος του ταψιού

    3.    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο

    4.    Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος (αυγά, γάλα κλπ.) επάνω στα φέτες του τοστ

    5.    Τρίβουμε τις πατάτες με το χοντρό ρεντέ και κάνουμε μια στρώση πάνω από τα ψωμάκια, προσθέτουμε και το ½ κασέρι

    6.    Βάζουμε άλλη μια στρώση ψωμί του τοστ και μουσκεύουμε με λίγο από το μείγμα με τα αυγά και το γάλα

    7.    Ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι, το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα (αυγά, γάλα κλπ.)

    8.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25-30 λεπτά.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.  

    Καλή επιτυχία 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.