
- 14 Μαρτίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 169 Προβολή

Υλικά :
6 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
3 σκελίδες σκόρδο
3 αντζούγιες στο λάδι
30 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι
3 κλαδάκια μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το σκόρδο και τις δυο αντζούγιες.
- Χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στύβουμε το 1 λεμόνι στο κάθε πιάτο του φαγητού και απλώνουμε από πάνω την μίση σάλτσα.
- Τώρα ψήνουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος στην σχάρα για 10 λεπτά συνολικά, γυρίζοντας τες στη μέση του ψησίματος και αλατίζοντας ελαφρός στα μέσα του χρόνου ψησίματος.
- Τις τοποθετούμε πάνω στην σάλτσα, περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τις σερβίρουμε ζεστές.
- Εναλλακτικά, δοκιμάστε την ξινή σάλτσα.
Ξινή σάλτσα
Υλικά :
6 αγγουράκια τουρσί
6-7 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
3 κλαδάκια μαϊντανό
1 πράσινη πιπερίτσα
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαϊντανό.
Στραγγίστε και καθαρίστε τα αγγουράκια.
Αφαιρούμε τους σπόρους και το κοτσάνι της πιπερίτσας.
Τα χτυπάμε όλα τα συστατικά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν λεία και ομοιογενής σάλτσα.
Καλή επιτυχία.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.