Τούρτα Λευκή με Φράουλες

    Υλικά:

    225 γρ. μπισκότα πτι μπερ

    400 ml. κρεμά γάλακτος

    600 ml. γάλα


    200 γρ. βούτυρο

    100 γρ. φουντούκια

    170 γρ. έτοιμη κρέμα πατισερί

    500 γρ. φράουλες

    1 βανίλια

    Εκτέλεση:

    1. Χτυπάμε το γάλα μαζί με την σκόνη πατισερί σε ένα λεκανάκι και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να σφίξει
    2. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα καλά και βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει
    3. Τρίβουμε στο μούλτι τα φουντούκια να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε μέσα στο λεκανάκι με τα μπισκότα
    4. Βάζουμε και το βούτυρο στο λεκανάκι και τα αναμειγνύουμε να γίνουν ένα μείγμα
    5. Έχουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 25×25 το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που φτιάξαμε με τα μπισκότα
    6. Τα πατάμε καλά να γίνουν μια βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
    7. Χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ προσθέτοντας και την βανίλια
    8. Κόβουμε περίπου 10 φράουλες στην μέση και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε
    9. Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα πατισερί και αναμειγνύουμε τις φράουλες μέσα στην κρέμα
    10. Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο και στρώνουμε τις φράουλες γύρο γύρο
    11. Γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί και τέλος βάζουμε και την σαντιγί και το γλυκό μας είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθει.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική