Τούρτα με βάση από τσουρέκι και σιρόπι σύκο

    Υλικά :

    Μερικές φέτες τσουρέκι

    150-200 ml σιρόπι σύκο (ή ότι άλλο έχουμε)

    800 γρ. έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής

    250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

    185 ml γάλα φρέσκο   

    50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

    Εκτέλεση :

    1.   Παίρνουμε ένα τσέρκι ή ένα ταψί μιας χρήσεως 28 νούμερο

    2.   Τοποθετούμε τα κομμάτια από το τσουρέκι στον πάτο του ταψιού

    3.   Ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να σιροπιαστούν καλά τα κομμάτια από το τσουρέκι

    4.   Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι απλώνουμε το ½ της κρέμας ζαχαροπλαστικής ομοιόμορφα σε όλο το ταψί

    5.   Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και στην συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα

    6.   Στρώνουμε καλά την επιφάνεια να είναι όσο πιο λεία μπορούμε

    7.   Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να φτάσει λίγο πριν το βρασμό

    8.   Αποσύρουμε το γάλα από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει

    9.   Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα πάνω στην τούρτα μας, απλώνουμε ομοιόμορφα, την βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει καλά κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

    Καλή επιτυχία.  

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική