Μπακλαβάς με γλυκιά κολοκύθα

    Υλικά

    250γρ. Μαργαρίνη

    250γρ. Καρύδι

    500γρ. Κολοκύθα

    0,7γρ. Κανέλλα σκόνη

    350γρ. φρυγανιά τριμμένη

    650-700γρ. φύλο κρούστας 

    1κιλο  Ζάχαρη κρυσταλλική

    700ml. Νερό

    1 Βανίλια

    Λίγο λεμόνι φλούδα

    Εκτέλεση

    1. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να κάνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και είναι έτοιμο.
    2. Αναμιγνύουμε την φρυγανιά με το καρύδι και την κανέλλα
    3. Ανοίγουμε το φύλο και με το βούτυρο αλείφουμε ένα ταψί κατάλληλο για μπακλαβά, διαστάσεων (40Χ30) εκατοστά
    4. Απλώνουμε τα φύλα και την γέμιση με την φρυγανιά και τα καρύδια και μετά βάζουμε και την τριμμένη κολοκύθα.
    5. Αφού ολοκληρωθούν οι στρώσεις με την γέμιση και την κολοκύθα το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
    6. Μετά το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για (1) μια ώρα και μετά το αφήνουμε για 10’ λεπτά ακόμα , ανεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180-190 βαθμούς για να πάρει λίγο χρώμα.
    7. Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο, σιροπιάζουμε το μπακλαβά μας και είναι έτοιμος

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική