- 14 Μαρτίου 2015
- 0 Μου Αρέσει
- 96 Προβολή
Υλικά
250γρ. Μαργαρίνη
250γρ. Καρύδι
500γρ. Κολοκύθα
0,7γρ. Κανέλλα σκόνη
350γρ. φρυγανιά τριμμένη
650-700γρ. φύλο κρούστας
1κιλο Ζάχαρη κρυσταλλική
700ml. Νερό
1 Βανίλια
Λίγο λεμόνι φλούδα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να κάνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και είναι έτοιμο.
- Αναμιγνύουμε την φρυγανιά με το καρύδι και την κανέλλα
- Ανοίγουμε το φύλο και με το βούτυρο αλείφουμε ένα ταψί κατάλληλο για μπακλαβά, διαστάσεων (40Χ30) εκατοστά
- Απλώνουμε τα φύλα και την γέμιση με την φρυγανιά και τα καρύδια και μετά βάζουμε και την τριμμένη κολοκύθα.
- Αφού ολοκληρωθούν οι στρώσεις με την γέμιση και την κολοκύθα το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Μετά το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για (1) μια ώρα και μετά το αφήνουμε για 10’ λεπτά ακόμα , ανεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180-190 βαθμούς για να πάρει λίγο χρώμα.
- Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο, σιροπιάζουμε το μπακλαβά μας και είναι έτοιμος
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.