Γρανίτα µε ανθότυρο και καρπούζι

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 


ΥΛΙΚΑ

180 γρ. ανθότυρο

180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

195 γρ. ζάχαρη άχνη

85 ml    γλυκόζης

350  ml νερό

χυµός από 1 λεµόνι

κομμάτια  καρπούζι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, µε τη βοήθεια ενός πιρουνιού, διαλύουµε το  ανθότυρο µέσα στο γιαούρτι και κρατάµε το µείγµα στην άκρη.
  2. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το καρπούζι) και µόλις κρυώσουν προσθέτουµε μέσα το µείγµα με  το ανθότυρο και το γιαούρτι.
  3. Ανακατεύουµε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το µείγµα, και το βάζουµε στην κατάψυξη να παγώσει ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
  1. Καθαρίζου το καρπούζι και το κόβουµε σε κύβους.
  1. Τους βάζουµε σε μπολάκια. Με το ειδικό εργαλείο (scoop) παίρνουµε µπάλες από τη γρανίτα και τις προσθέτουµε από πάνω.
  2. Το γλυκό μας είναι έτυμο,

Καλή επιτυχία