Μηλόπιτα

    Υλικά για τα μήλα

    3 μήλα

    1 πορτοκάλι

    100γρ. σταφίδες

    100γρ. καρύδια

    1 ½ κουτ. σούπας ζάχαρη

    1 κουτ. γλυκού κανέλα

    100γρ. βούτυρο

    1 σφηνάκι λικέρ

    Υλικά για την ζύμη

    4 αυγά

    1 κούπα αλεύρι

    1 κουτ. γλυκού  μπέικιν

    1 κούπα ζάχαρη

    1 κουτ. γλυκού  κανέλα    

    Εκτέλεση

    1.    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια  

    2.    Βάζουμε το βούτυρο και τα μήλα σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε λίγο

    3.    Προσθέτουμε την ζάχαρη το λικέρ και το χυμό από το πορτοκάλι αφού το έχουμε πρώτα στύψει

    4.    Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσουν όλα μαζί και τα αποσύρουμε από την φωτιά για να κρυώσουν

    5.    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 33×25

    6.    Ετοιμάζουμε την ζύμη μας για να βάλουμε από πάνω από τα μήλα

    7.    Χτυπάμε τα αυγά, με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα

    8.    Το αλεύρι το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα μαρίζ απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά

    9.    Ρίχνουμε το μίγμα της ζύμης πάνω από τα μήλα που έχουμε στο ταψί μας

    10.    Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. 

           Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική