- 12 Δεκεμβρίου 2016
- 0 Μου Αρέσει
- 40 Προβολή
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σκληρό αλεύρι
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουτάλι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
τριμμένο καρύδι για στόλισμα κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 30′.
- Κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλα.
- Κάθε τέτοιο φύλλο όταν λεπτύνει αρκετά θα πρέπει να το κόψουμε σε λωρίδες μήκους περίπου 10 εκατοστών και πλάτους περίπου 5 εκατοστών.
- Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να γίνει όλη η ζύμη λωρίδες.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι μας και το αφήνουμε λίγο να κάψει.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο λάδι μία μία λωρίδα, την αφήνουμε πολύ λίγο χρόνο, ώστε να πάρει λίγο χρώμα, και με τη βοήθεια πιρουνιών την τυλίγουμε γρήγορα σαν φλογέρα.
- Κάθε μία δίπλα που τελειώνουμε από το τηγάνισμα την βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Για το σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5′-10′.
- Για το μέλωμα: Για να μελώσουμε τις δίπλες θα πρέπει οι δίπλες αλλά και το συρόπι να είναι απαραίτητα κρύα.
- Ρίχνουμε λοιπόν προσεκτικά μία μία δίπλα στο σιρόπι και την βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Κάνουμε το ίδιο για όλες τις δίπλες μας. Σε κάθε στρώση από δίπλες που βάζουμε στην πιατέλα ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι και λίγη κανέλλα.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουμε όλες τις δίπλες. Μπορείτε να τις πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.