Σπαγγέτι με σολομό και γαρίδες

    Υλικά για 4 άτομα :

    300 γρ. φιλέτο σολομού

    200 ml ξηρό λευκό κρασί

    Λίγο βασιλικό και μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

    6 ώριμα ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

    150 ml κρέμα γάλακτος

    350 γρ. φρέσκο ή ξηρό σπαγγέτι

    115 γρ. βρασμένες γαρίδες, που τις έχετε αποψύξει και στραγγίσει εντελώς, αν είναι κατεψυγμένες

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση :

    Βάζουμε το σολομό σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα, με το δέρμα προς τα πάνω τον περιχύνουμε με κρασί και πασπαλίζουμε το ψάρι με αλάτι, πιπέρι και λίγο βασιλικό. Αφήνουμε το κρασί να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Βγάζουμε προσεχτικά το ψάρι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώνει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα στοματάκια και την κρέμα στο υγρό που έχει μείνει στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα, για 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Έπειτα κόβουμε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια και πετάμε την πέτσα και τα κόκαλα. Βάζουμε το ψάρι στην σάλτσα μαζί με τις γαρίδες και κουνάμε την κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε σε ένα ζεστό μπολ. Περιχύνουμε με την σάλτα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

    Καλή επιτυχία.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική