Σάλτσα μπολονέζ

     

    Υλικά :
    500 γρ. κιμάς μόσχου 
    85 γρ. ελαιόλαδο 
    1 κρεμμύδι μέτριο 
    1 σκελίδα σκόρδο 
    1 ½  κ. σούπας ντοματοπελτέ

    300 ml νερό 
    Αλάτι 
    Πιπέρι 
    Θυμάρι ξηρό 
    Βασιλικό ξηρό
    Μοσχοκάρυδο τριμμένο
    Κανέλα σκόνη
    Εκτέλεση : 
    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα δυο λεπτά, στην συνέχεια τοποθετούμε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά να σοταριστεί ο κιμάς. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, στο τέλος προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά ανά τακτά διαστήματα για να μην μας κολλήσει, αν χρειαστεί υγρασία συμπληρώνουμε με νερό. 
    Καλή επιτυχία 
    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική