- 14 Μαρτίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
Υλικά :
500 γρ. κιμάς μόσχου
85 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ κ. σούπας ντοματοπελτέ
300 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι ξηρό
Βασιλικό ξηρό
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Κανέλα σκόνη
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα δυο λεπτά, στην συνέχεια τοποθετούμε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά να σοταριστεί ο κιμάς. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, στο τέλος προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά ανά τακτά διαστήματα για να μην μας κολλήσει, αν χρειαστεί υγρασία συμπληρώνουμε με νερό.
Καλή επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.