Γαύρος με μελιτζάνα σαλάτα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

1 κιλό γαύρο

¼  κρεμμύδι ξερό

200 γρ ντοματίνια

2 κουταλιές σούπας γεμάτες μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη

100 ml. Κρασί λευκό

100 ml. Ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Νερό περίπου 150 ml.

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο. πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση  
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και τα ντοματίνια να σατιριστούν λίγο.
  3. Προσθέτουμε τον γαύρο και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Ρίχνουμε  τη μελιτζανοσαλάτα, αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη και το νεράκι και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά όλα μαζί.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί απο το 00:10:35 και μετά