Χορτοφαγική σπανακόπιτα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

1 πακ. φύλλο θρακιώτικο

1 ½ κιλό σπανάκι

1 κρεμμύδι ξερό

½ ματσάκι άνηθο

1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο

200-250ml. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

λίγο νερό

Εκτέλεση

1.    Πλένουμε το σπανάκι το στραγγίζουμε  και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια

2.    Ρίχνουμε το αλάτι στο σπανάκι και το τρίβουμε λίγο

3.    Σε ένα ταψί βάζουμε στον πάτο του το ελαιόλαδο και απλώνουμε δυο φύλλα

4.    Στύβουμε καλά το σπανάκι και το αναμιγνύουμε με όλα τα άλλα υλικά

5.    Απλώνουμε μια στρώση τη μισή ποσότητα από την γέμιση

6.    Βάζουμε ακόμα ένα φύλλο και το λαδώνουμε καλά

7.    Ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και βάζουμε και το τελευταίο φύλλο από πάνω

8.    Το αλείφουμε καλά με το λάδι και το χαράζουμε ρίχνουμε ελάχιστο νερό και ψήνουμε για μια(1) ώρα στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο