Σουφλέ με λαχανικά

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 6 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

2 μελιτζάνες

4-5 κολοκυθάκια μικρά

1-2 καρότα

1 μικρό μπρόκολο πράσινο

Προαιρετικά: 1 μικρό μπρόκολο κόκκινο

4-5 φέτες ζαμπόν η μπριζόλα καπνιστή

180γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. μοτσαρέλα, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)

2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

50-60γρ. βούτυρο

1 μικρό κουνουπίδι,

 ½  κόκκινη πιπεριά

Για τη μπεσαμέλ:

2 ή 3 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ

1 ½    λίτρο γάλα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε όλα τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε για λίγη ώρα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν.
  3. Μετά τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο με ελάχιστο λαδάκι (να ροδίσουν) στους 200 βαθμούς.
  4. Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το κουνουπίδι, αν βάλουμε και τα μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να κρατάνε λίγο στο πιρούνι μας. (Θα ψηθούν και μετά στο φούρνο.)
  5. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και κάνουμε στρώσεις από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα και μπρόκολο.
  6. Κόβουμε το ζαμπόν σε τετραγωνάκια και τα βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί (Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε ελαφρά)
  8. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ (σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού).
  9. Τέλος, περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε τους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο μας

Βάσω Παναγιωτοπούλου